keskiviikkona, toukokuuta 10, 2006

Kilpailutuksen kustannukset selvitettävä

Helsingin yhteisjärjestö JHL ry vaatii, että Helsingin kaupungin on perustettava työryhmä tutkimaan tukipalveluiden kilpailuttamista. Prosessin säästöt tai kulut ja kilpailutuksen ongelmat on nyt kartoitettava tarkoin. Mielipiteeseen on helppo yhtyä. Joka tapauksessa ajatuksen on tainnut herättää Palmian tilanne.

Yleensäkin kokonaistaloudellinen hyöty on tässä kyseenalainen. Onko kilpailuttaminen ollut perusteltua, siis ideologisesti. Yhteistyöpolitiikan näkökulmasta se on pienempi paha, että aloitettiin pienillä prosenttiosuuksilla eikä pätkäytetty suurempaa osuutta kilpailutuksen piiriin. Me demarit olemmekin koko ajan vaatineet seurantaa siitä, kuinka tilanne edistyy ja suhtaudumme avoimin mielin siihen, kuinka jatkossa tullaan toimimaan. Olemme jälleen valmiit neuvotteluihin metsässä huutamisen sijaan...

Pakko myöntää, että tilanne näyttää siltä, että perusteita kilpailutuksen laajenemiseen ei ole. Jos miettii sitä, kuinka monessa hallinnon alassa työskennellään aiheen parissa ja kuinka paljon kaupungin resursseja prosessi syö. Tosin liikkuvia palasia on vielä niin monta, että johtopäätöksiä on mahdoton tehdä. Lisäksi nähtäväksi jää, millaisia valituksia kilpailutuksista seuraa ja mikä on Palmian todellinen kilpailukyky. Mielenkiinnolla niitäkin odottelen.

Ei kommentteja: