maanantaina, toukokuuta 15, 2006
Hyvä hyvä hyvä
Elikäs Demarinuorten kannanotto, jonka poliittinen sihteerimme Lauri Holappa on valmistellut. Hänen valmistelunsa on usein yllättänyt positiivisesti ajankohtaisuudella ja aatteellisuudella. Hienoa!
Elikäs tässä tulee kannari kokonaisuudessaan:
DEMARINUORET: SOSIAALINEN EUROOPPA EU-PUHEENJOHTAJUUDEN TAVOITTEEKSI
Demarinuoret vaatii Suomea panostamaan ensi heinäkuussa alkavalla EU:n puheenjohtajuuskaudellaan unionin sosiaalisten piirteiden kehittämiseen. Demarinuorten mielestä hallituksen EU-puheenjohtajuuskauden alustavissa linjauksissa ei ole otettu riittävästi huomioon sosiaalisemman EU:n kehittämistarpeita. Monet EU:n nykyisistä ongelmista kuitenkin johtuvat siitä, että unionin kansalaiset ovat kyllästyneet markkinavetoiseen Eurooppaan. EU:n saaminen jälleen toimintakykyiseksi edellyttää unionin luonteen muuttamista sosiaalisempaan suuntaan.
EU:n tulevaisuuden keskeisimpänä ja kiireellisimpänä kysymyksenä on unionin sisäisen verokilpailun ja sosiaalisen polkumyynnin estäminen. Suomen on puheenjohtajuuskaudellaan aktiivisesti ajettava minimiverokantoja pääoma- ja yritysverotukseen. Unionissa pitää avata keskustelu myös ansiotuloverotuksen harmonisoinnista. Lisäksi EU-tasoisen kolmikantajärjestelmän rakentaminen on aloitettava. Unioniin on luotava kattava sopimusjärjestelmä, jossa määritellään EU:n laajuiset vähimmäistyöehdot.
Merkittäviä muutoksia tarvitaan myös EU:n globalisaatiopolitiikassa. EU:n on pyrittävä edistämään demokraattisempaa globalisaatiota erityisesti globaaleja kauppa- ja rahoitusjärjestelmiä kehittämällä. Kauppapolitiikassa unionin on valittava nykyistä monisyisempi ote. Yhtäältä WTO-järjestelmään on pyrittävä tuomaan sosiaalisia ja ympäristöllisiä minimitasoja. Toisaalta kehitysmaille on luotava maailmankauppajärjestelmään entistä laajempia mahdollisuuksia suojata omaa tuotantoaan. Kansainvälisen rahoitusjärjestelmän kehittäminen edellyttää erityisesti globaalien verojen käyttöönottamista. Suomen onkin EU:n puheenjohtajamaana voimakkaasti tuettava ja edelleen kehitettävä EU:n nykyisen puheenjohtajamaan Itävallan ehdotusta valuutanvaihtoveron käyttöönottamiseksi Euroopan unionissa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti