tiistaina, tammikuuta 23, 2007

Uusi toimitusjohtaja = YT-neuvottelut?

Tekniikka ja Talous lehden uutiskomentti "Uusi toimitusjohta tietää huonoa" antaa ajattelemisen aihetta. Itselleni tuli tietysti mieleen liikepalvelulautakunnan jäsenenä Palmia. Nyt kun Palmiassakin uusi toimitusjohtaja on valittu, niin pitääkö tässä alkaa pelätä pahoja aikoja? Onko Palmian työntekijöiden syytä odottaa rankkoja yt-neuvotteluita ja tuntea turvattomuutta työpaikkansa johdosta? Onneksi lyhyen ajattelemisen jälkeen on mahdollista vastata, että ei.


Tilanne ei tässä tapauksessa ole sellainen, että toimitusjohtaja olisi valittu, koska edellinen olisi savustettu ulos tai lähtenyt johonkin muihin tehtäviin. Syyhän oli vaihdolla huomattavasti inhimillisesti valitettavampi. Näin ollen Palmia on edelleen samassa tilanteessa kuin edellisen toimitusjohtajan aikana. Tilanne ei Palmian osalta edellenkään ole mitenkään yksiselitteisen helppo, kuten arvata voi tällaisessa tilanteessa, jossa koko Palmian tilanne on edelleen kehittymis -ja myllerrys vaiheessa.


Uusi toimitusjohtaja merkitsee aina tietysti muutosta.On sekä uuden toimitusjohtajan kyvyistä ja yhteistyöhaluista että työntekijäjärjestöjen mielipiteistä ja liikepalvelulautakunnan työstä kiinni, mihin suuntaan ja kuinka hyvin kehitytään. Osaltani haluan olla varmistamassa, että Palmiaa voidaan jatkossa kehittää pitkäjänteisesti sen työntekijöiden, että kaikkien helsinkiläisten etu huomioiden. Investointi työhyvinvointiin ja henkilöstön jaksamiseen on aina pitkällä aika välillä kannattavaa kehittämistyön, laadun ja palvelun näkökulmasta.

Ei kommentteja: