keskiviikkona, tammikuuta 31, 2007

Ole hyvä. Netissäkin

Minua inhottaa yhteiskunamme ylimielisyys ja usein jopa ilkeys. Etenkin Internetissä, ihmisistä tulee monstereita toisilleen. Pliis, ole hyvä, mieluummin kuin paha. Moni nettisivusto naurattaa tylytyksen määrällään. Samaan aikaan se herättää minussa surullisia tunteita. Miksi edes anonyymisti, joku haluaa veetuilla ihan huolella jollekin toiselle viattomalle ihmiselle.

Vai unohdammeko me netissä, että niillä muillakin koneilla on ihan oikeita ihmisiä. Ihmisiä, joille tulee pahamieli. Ihmisiä, jotka välittävät ja tuntevat. Tekeekö netti meistä massaa.

Nettikulttuuri hakee uomiaan. Esimerkiksi toissapäivänä Aulabaarissa, joku kirjoitti, että rehellisen poliitikon pitäisi aina käyttää allekirjoituksessaan puolueen logoa. No huh huh. Tuon ajatuksen mukaan, minulla pitäisi olla kadulla kävellessäni aina jokin Sdp:n tunnus kainalossa. Ei kiitos.

Joka tapauksessa haluan olla Mirka vaan. Omanlaiseni ihminen, joka nyt vaan haluaa politiikan keinoin vaikuttaa siihen, että maastamme tulisi reilumpi ja hyvinvoivampi. Sellainen, jossa ihminen muistetaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joidenkin on niin kovin vaikea mieltää, että poliitikassa mukana olevat eivät miellä itseään 24/7 puolueen kautta. Eli jos he vaikkapa esittäytyvät uudelle henkilölle vaikkapa bileissä, ei tule mieleen sanoa, että "Moi, mä olen Mirka, SDP:n jäsen ja eduskuntavaaliehdokas." Lähempänä totuutta kun on, että "Moi, mä olen Mirka, sieltä ja sieltä, ton ja ton kaveri." Lievältä idiootilta näytettäisiin jos aina olisi pakkomielle mainostaa puoluetta, ikään kuin se olisi joku sukunimi...

Minusta poliittista sitoumusta voipi mainostaa silloin kun tykkää ja jos haluaa esittää jonkin asian omana persoonanaan, ilman puolueen leimaa, niin voipi tehdä. Sananvapaus lie vieläkin. Ellei joku tosissaan ajattele, että politiikassa toimijat pitäisi merkata jonkinlaisilla tähdillä hihoihin, jotta pahaa-aavistamattomat "maallikot" osaavat heitä halveksua...