keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

Saattaen vaihdettava – Tarja Tenkulasta uusi Helsingin Sosialidemokraattien puheenjohtaja?

Tämän päivän UUTISPÄIVÄ Demari otsikoi: ”Patoutunut muutoshalu purkautuu nyt Helsingin piirissä.”Otsikon alla piilee totuus turhautumisesta, jota ainakin minä olen saanut kuulla useiden nuorempien toverien suusta.

Vaikka ikäpolvien välinen yhteistyö on ollut kohtuullisen hyvää, on politiikan tunnollisille työmyyrille valitettavasti kertynyt kokemuksen lisäksi myös ikää. Ja valitettava fakta on se, että joskus kaikille tulee aika jättää ja silloin meidän nuorempien on osattava kantaa vastuu ja toivottavasti myös osa hiljaisesta tiedosta on silloin siirtynyt "tulevaisuuden toivoille".

Helsingin politiikassa erityisen merkittävässä roolissa on ainakin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Rakel Hiltunen, valtuustoryhmän puheenjohtaja Maija Anttila, kaupunginhallituksen ryhmän puheenjohtaja Sirkka-Liisa Vehviläinen, Helsingin sosialidemokraattien puheenjohtaja Kari Piimies ja lautakuntien puheenjohtajat, elikä sosiaalilautakunnanssa Astrid Gartz ja liikepalvelulautakunnassa Veikki Vermilä. Nämä ihmiset ovat jokainen ainutlaatuisia, vastuuntuntoisia ja keskustelukykyisiä ihmisiä, joilla on vuosien kokemus politiikasta erilaisista tehtävistä. Kuitenkin jostakin vaihtaminen on aloitettava ja mieluummin ennen kuin on myöhäistä.

En missään tapauksessa halua vaihtaa Raakelia tai Sirkka-Liisaa ja sitäkin vähemmän lautakuntien puheenjohtajia. Toivon heidän jatkavan tehtävissään tämän kunnallisvaalikauden läpi. Toisaalta olen myös tyytyväinen yhteistyöhön Kari Piimiehen kanssa, etenkin kunnallisvaalien jälkeen, kun saimme sovitetuksi lautakuntiin kohtuullisesti nuoria varsinaisiksi jäseniksi.

Kuitenkin jostain on aloitettava ja nyt tässä tilanteessa, demarinkin kirjoittaman muutospaineen mukana toivon koko sydämestäni, että Tarja Tenkula valitaan Helsingin demarien uudeksi puheenjohtajaksi. Olen seurannut Tarjan toimintaa jo vuosia etenkin kunnallispolitiikassa, mutta Tarja tietää kyllä puolueen ex. varapuheenjohtajana valtakunnanpolitiikankin metkut. Hoitoalanihmisenä Tarja on nähnyt kipua ja särkyä. Hän on vahva, inhimillinen ja empaattinen ihminen, jonka vuorovaikutustaitoja, positiivisyyttä ja vahvaa tietotaitoa tarvitaan eturintamatyöhön lisäämään meidän helsinkiläisten hyvinvointia.

Koillishelsinkiläisenä piirihallituksen jäsenenä minulle on helppoa luopua piirihallituksen jäsenyydestä, jos tiedän, että Koillis-Helsinki ja kotikulmani on piirihallituksessa hyvin edustettuna. No, joka tapauksessa koko sydämestä onnea Tarjalle ja toivottavasti piirikokous tekee järkeviä, ennakoivia ja inhimillisiä ratkaisuja.

Piirikokous pidetään maanantaina 20.11.2006 klo 18.00 Paasitornirnissa, Siltasaari-salissa.

Ei kommentteja: