maanantaina, marraskuuta 06, 2006

Nettilääkärileikkejä, koska rokkoa pukkaa

Taas kerran olemme eristäytyneet kotiin ja syynä on taas kerran lastentauti ja joku ihme rokko. Kuumetta ei ole, mutta jonkun sortin täpliä kakspuolveestä löytyy koko kehosta. Vesirokkoa vai jotain muuta? No, nykyään rokkoja on monenlaisia. Maailma on mutkistunut – ainakin, kun enemmän tietoa on Internetin kautta läsnä koko ajan - ja tieto lisää tämänkaltaisissa tilanteissa tuskaa. Leikin kotilääkäriä, ilman lääkärin tutkintoa, ja löydän kyllä roppakaupalla tietoa rokoista, mutta kyseisen rokon tunnistaminen ei oikein luonnistu.

Vesirokko meillä on jo ollut, tosin se saattaa uusiutua, mikäli sen on sairastanut nuorena ja lievillä oireilla, kuten poikani. Tai sitten viimeeksi ei kyseessä ollutkaan vesirokko, vaikka terveydenhoitajakin sen totesi. Josko sittenkin lapsillani olisi silloin ollut vauvarokko ja nyt on vesirokko. Tai sitten kyse on enterorokosta tai jostakin ihan muusta… No, jos poikien vointi pahenee ja kuume nousee, niin suuntana on sitten lääkäri ja näin loppuu jossittelu. Jos lääkäri on vakuuttava ja osaa homman.

Jos ei, niin jossitellaan niin kauan, kuin sairaus kestää. Tosin sitähän tulee tehtyä aina, kun lapset sairastaa. Pohdittua mistä mikäkin johtuu ja mistä ei ainakaan…

Ei kommentteja: