Sain sähköpostiini kehotuksen hyödyntää ICE-koodia yhdeltä Englannissa työskentelevältä sairaanhoitaja ystävältäni ja näin aijon myös tehdä. Kun pengoin lisää tietoa koodista, eksyin tiedelehden sivuille. Hesari oli kirjoittanut aiheesta jokunen päivä sitten ja nyt meilitse suositeltiin ICE-koodin lanseeramista. Mikä kuulostaa hyvältä idealta.
Meilissä luki:
"Uutinen jonkunen päivä sitten ICE-koodin puolesta Helsingin Sanomissa: Pelastus- ja sairaanhoitohenkilöstö joutuu usein käyttämään aikaa loukkaantuneen/sairastuneen lähiomaisten yhteystietojen etsimiseen. Monesti omaisiin olisi saatava yhteys kiireellisesti. Joskus nopea yhteyden saaminen voi jopa pelastaa potilaan hengen, koska omaiselta saatetaan saada esim. tärkeää tietoa potilaan lääkityksistä ja yleissairauksista.
Suomen pelastus- ja hoitohenkilöstö toivookin, että myös Suomessa omaksuttaisiin yleiseen käyttöön kansainvälinen "ICE-koodi". ICE tulee sanoista In Case of Emergency eli suomeksi hätätilanteessa.
Ideana on, että ihmiset lisäisivät matkapuhelimensa puhelinluetteloon kirjaimet ICE sen henkilön nimen ETEEN, johon toivotaan otettavan yhteyttä hätätilanteessa. Näin pelastus-/sairaanhoitohenkilöstö löytäätarvittaessa nopeasti puhelinnumeron luettelon kohdasta I ilman, ettäheidän tarvitsee selata läpi koko luetteloa.Voi olla hyvä, että ICE-koodin laittaa kahden tai useammankin ihmisennimen eteen. Ainoana ICE-yhteyshenkilönä ei kannata pitää esim omaapuolisoa, jonka kanssa liikkuu usein yhdessä. Toisena yhteyshenkilönälienee viisasta olla henkilö, jonka kanssa et aivan päivittäin kulje vaikkapa samalla autolla.
Toivon, että pelastuslaitos järjestää näkyvän kampanjan ICE-koodinlanseeraamiseksi, mutta sitä ennen levitättehän tätä viestiä ystävillenne ja tutuillenne!!
esim. ICE 1 Äiti 040-123 4567"
Kuulostaa järkevältä ja käyttöön otettavalta idealta -suosittelen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti