keskiviikkona, maaliskuuta 08, 2006

Puoluevaltuuston kuulumisia

Pidin tämän puheen tänään puoluevaltuuston kokouksessa, Työväen Akatemialla Kauniaisissa:

Monikulttuurisuus lisääntyy tulevaisuudessa. Olemme jatkuvasti nähneet ikäviä esimerkkejä siitä, kuinka voi käydä, jos emme puutu asiaan sen vaatimalla tavalla.

Epätasa-arvo on maapallomme todellisuutta. Meidän demarien tuleekin toimia epätasa-arvoa vähentäen. Turvapaikan hakutarpeen vähentäminen on nimittäin inhimillisin tapa lisätä maailman asukkaiden hyvinvointia.

Valuutat ja työpaikat liikkuvat. Täten myös ihmisten on liikuttava. Maahanmuuttoasioissa onkin nyt kyettävä siirtymään ongelmakeskeisestä ajattelusta kauaskatseisempaan ratkaisukeskeiseen maahanmuuttopolitiikkaan. Tämä on ainut tapa ehkäistä mahdollisesti eteen tulevia ongelmia.

Ihmiset törmäävät maahanmuuttoon jatkuvasti arjessaan. Työntekijät niin päivähoidossa kuin taksinkuljettajina tapaavat erilaisia ihmisiä ja erilaisia haasteita, ratkaisuja kaivaten. Politiikan on vastattava arjen haasteisiin.

Toivon, että toimintasuunnitelmavaliokunta miettii tarkoin, kuin me demarit vastaamme maahanmuuttoon liittyviin haasteisiin.

Lopetetaan vain reagoiva politiikka! Toimitaan rohkeasti ja käynnistetään huolellinen maahanmuuttohaasteeseen vastaava valmistelutyö!

Muuta puoluevaltuustosta:
Puheenjohtaja Heinäluoman puhe
Valtuuston puheenjohtaja Ahteen puhe
Työministeri Tarja Filatovin Naistenpäivän julistus

Kannanotto kunta-ja palvelurakenneuudistukseen
Puoluevaltuuston julkilausuma

Ei kommentteja: