tiistaina, maaliskuuta 28, 2006

Ikärasismiako?

Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen blogissa kirjoitellaan nyt helsinkiläisten päättäjien iästä. Mielestäni on huolestuttavaa, että tällaista keskustelua ylipäätään tarvitsee käydä. Pidän jokseenkin itsestäänselvänä, että jokainen poliitikko katsoo maailmaa oman kokemuksensa kautta, mikä vaikuttaa oleellisesti päätöksen tekoon. Tarvitaan erilaisia päättäjiä, jotta vältytään tyhmiltä päätöksiltä ja saadaan aikaan kunnon debatteja.

En näe, että nuoren ikäluokan pitää päästä päättämään asioista vain siksi, että kyseessä ovat nuoret. Kokemuksemme tästä maailmasta tulisi saada paremmin käyttöön, kun asioista päätetään. Oma kokemus on monesti se asia, jota vasten asioita ihmiset peilaavat ja jos kokemus on nuoruudesta seitkyluvulta se voi olla aika erilainen kuin kokemus nuoruudesta kaksituhatluvulta. Maailma muuttuu ja arjen näkökulmat asioihin muuttuvat samalla.

Toivon, että jatkossa nuoret pärjäisivät vaaleissa, koska vain siten päätöksenteossa muutos tapahtuu hallitusti. Jos päättäjät vaihtuvat liian laajassa mitassa kertarysäyksellä, jatkuvuus voi kärsiä oleellisesti. Menkäähän kommentoimaan ikäkeskustelua, tasapuolisesti ja kaikki muistaen.

Ei kommentteja: