lauantaina, maaliskuuta 10, 2007

74-Dokumentti on verkossa!

Eli jos et muita videoita jaksa katsoa, katso tämä. Kymmenessä minuutissa tiivisti kuka olen, mitä asioita ajan ja mitkä arvoni ovat. Ole hyvä!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen itsekin koilis-Helsinkiläinen. Kuinka tärkeitä asioita sinulle on erikoissairaanhoidon kustannukset ja lääkekulujen muutokset? Pitäisikö pitkäaikaissairasta tehdä maksumiehiä, jotka kuluttavat enemmän näitä kalliita lääkkeitä? Yritin muuten katsoa tuon videopätkän, mutta omalla koneellani ainakin katkeili niin pahasti, ettei siitä tullut mitään. Jos sinut valittaisiin eduskuntaan, niin mitä mieltä olisit seuraavasta asiasta: Pitäisikö kalliit elinsiirrot saada valtion kassasta maksettua. Nythän on niin, ettei monet pienemmät kunnat ehkä lähetään vaikeasti sairaita potilaitaan erikoissairaanhoitoon, jolloin heidän terveydenhoitobudjettinsa alenee kummasti jo yhden vaikeasti sairaan vuoksi. Voit käydä tutustumassa myös omaan blogiini, jos ehdit. Onnea vaalikampanjallesi!

Mirka kirjoitti...

Kävinkin piipahtamassa blogissasi. Käsitykseni mukaan videon tökkiminen saattaa johtua palomuurista tai internetliittymästä. Jos malttaa odottaa, että video on latautunut kokonaan, niin sen saa katsottua ilman "pätkimistä".

Kun sairaus yllättää, yhteiskunnan on pidettävä huolta. Olen erityisen huolestunut ihmisistä, jotka sairastavat ja heidän hyvinvointinsa turvaamisesta niin taloudellisesti, fyysisesti kuin henkisestikin. Mielestäni apua on tarjottava sitä tarvitseville. Hoidon saanti ei saa riippua sairauden laadusta eikä lompakon paksuudesta. Ikärakenteen muutos haastaa sosiaali- ja terveysjärjestelmämme muutokseen.

Hoidon mahdollistaminen on must juttu. Kaikki terveyden edistämiseen liittyvä osaaminen on käytettävä ja siten elinsiirto asiaan on puututtava. Kuten jo äsken kirjoitin hoitoa pitää saada, kun sitä tarvitsee.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Mirka vastauksestasi. Minunkin mielestäni asuinpaikalla ja varallisuudella ei saa olla merkitystä ihmisten hoitoon pääsyssä. Lisäksi hoidetuistakin ihmisistä täytyy pitää edelleen huolta, vain siten hoitokin on kannattavaa. Jos poitilaan täytyisi maksaa suuri osa kuluista itse, niin silloin ehkä jäisi kalliit lääkkeet ottamatta ja siitä seuraisi erittäin kallista hoitoa.tlj

Mirka kirjoitti...

Näinpä juuri. :)