maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Hyvinvoiva talous ei automaattisesti lisää hyvinvointia

Lueskelin tuossa verkosta Hesaria ja taas kerran törmäsin ajatukseen siitä, että vaikka talous ja hyvinvointi kulkevatkin käsikädessä, ne eivät tee sitä automaattisesti. Vaan politiikan keinoin on pidettävä huolta siitä, että taloudellinen hyvinvointi näkyy meidän tavallisten ihmisten arjessa.

Suomen ja Helsingin taloudellinen tilanne on nyt ollut jo jokusen vuoden parempi. Kuitenkin lama-aikaisia palveluleikkauksia ei ole palautettu. Moni meistä helsinkiläisistä on saanut törmätä yhteen jos toiseenkin palveluturvaverkossa olevaan reikään, jotka pitäisi pikapikaa kuroa umpeen. Kuitenkin me tiedämme, että hyvä sosiaaliturva ja laadukkaat peruspalvelut eivät ole vain kuluerä, vaan investointi tulevaisuuteen.

Me sosialidemokraatit olemme kantaneet huolta työllisyyskehityksestämme ja etsineet välillä jopa epätoivoisesti ratkaisuja työttömyystilanteen parantamiseksi. Työllisyyskehityksemme onkin ollut positiivista, vaikka kuten maailmalla, myös meillä on syytä olla huolestunut nuorisotyöttömyydestä.

No, joka tapauksessa kaikkea ei mitata rahassa, vaikka taloudellinen hyvinvointi pitäisikin saada heijastumaan Matti Meikäläisten arjen hyvinvointiin.

Ei kommentteja: