sunnuntaina, kesäkuuta 11, 2006

Olisinpa älykäs prinsessa

Maailman tuleminen syliin herättää monenlaisia tuntemuksia. Jokainen tietää, että kauneudesta, sopusointuisuudesta ja kaikin puolin täydellisyydestä ei ainakaan haittaa ole. Mitä enemmän osaat ja tiedät, sitä paremmin pärjäät. Tosin taito on sekin, kun onnistuu peittämään tietämättömyyden. Hurjaa itsepetosta. Kuka loi kuvitelmat täydellisistä ihmisistä. En ymmärrä, mutta tiedän että kukaan ei ole täydellinen ja jos joku osoittaa olevansa, kyseessä on hurja feikkaus.

Olen aina kannattanut ihmisten hyvää oloa. Minulle on aivan sama onko ihmisillä silikoonirinnat tai leikatut lonkat, jos näillä keinoin heidän elämänsä muuttuu onnellisemmaksi. Ajoittain törmään fiilikseen, että nyt olisi vaan niin paljon hauskempaa ilman hyllyvää keskivartaloa. Kuitenkin jos tai kun jalkani ovat olleet mustelmilla jalkapallomatsin jäljiltä, se ei ole kelvannut syyksi jättää minihametta laittamatta. Tosin nykyään viihdyn muuten paremmin pitkissä leningeissä.

Älykkyys on nykymaailmassa rajallista. Usein ihmiset erikoistuvat yhteen asiaan ja hanskaavat sen perin juurin, jolloin heitä arvostetaan asiantuntijoina. Minä en koskaan ole halunnut fakkiutua yhteen asiaan, vaan suuri intohimoni on ymmärtää useita asioita. Aikanaan mieheni ihmettelikin, miten voit olla yhtä kiinnostunut astrologiasta kuin Aidsia käsittelevästä keskusteluohjelmasta. Hyvin, minä vastasin.

Näinpä, minä rakastan elämässä sitä, että jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa niin ihmisissä kuin asioissakin. Minusta on rehellistä hyväksyä se tosiasia, että jokaisessa on joitakin vahvuuksia ja joitakin heikkouksia. Jos ei kykene niitä näkemään, vika on katsojassa. Vikoja ja epätäydellisyyttä kun on paljon helpompi havaita kuin erilaisia poikkeavia kykyjä. Eipä muuta kuin kykyjä etsimään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajatteleva kirjoitus. Mutta ehkä tosi "johtajat" yleensä tietävät asioista ne isot "laatikot", että miten ne liikkuvat suurissa mittakaavoissa. Näkemykset laajoista asioista. Ehkä sinussa samaa asennoitumista :)

Oikeasti, voi olla ettei ehkä toimi, jos haluaa houkutella äänestäjiä. Kukaan ei osaa samaistua harmaaseen massaan. Voi olla, että äänestäjät haluavat samaistua "itseensä" ja löytävät sen samaistumisen kohteen joka tapauksessa. Mitä se sitten onkin? Ehkä joku mielipide... Asia... tai tapa toimia... Etsi oikeasti joku asia, mitä puolustaa... "Autetaan kaikkia" asenne ei ehkä toimi aina(surullista). Markkinoinnissa toimii parhaiten segmentointi :) Luulisin :P

Mirka kirjoitti...

Uskon, että olet oikeassa monessakin asiassa. Tässä yhteiskunnassa asioita on osattava tiivistää sekä ehkä jopa yksinkertaistaa asioita.

Mielessäni on joitakin asioita, joista helmet käytetään tulevaisuudessa. Vaikka syvällä sydämessä asenteeni onkin se, että autetaan kaikkia, kampanjassa tulen (/mme) keskittymään muutamaan seikkaan.