maanantaina, kesäkuuta 26, 2006

Mieluummin näin

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti, että Helsinki pyytää valtioneuvostoa liittämään osan Sipoota ja pienen osan Vantaata pakkotoimin Helsinkiin. Hyvä niin, etenkin Sipoon osalta kyse on Helsingin luonnollisesta kasvusuunnasta ja Vantaan osa taas tarvitaan, jotta aluekehitystä voidaan sillä suunnalla jatkaa järkevällä pohjalla.

Mieluummin näin, kuin pk-seudun kaupunginvaltuustojen yhteiskokouksessaankin hyväksymällä tavalla, eli Vantaan ja Helsingin välisellä maavaihdolla, jossa Ala-Tikkurila olisi liitetty Vantaaseen. Ala-Tikkurilan liittämiselle Vantaaseen ei ole mitään maankäytöllisiä perusteita, se olisi ollut lunnasmaksu, joka olisi pitänyt maksaa Helsingin kipeästi tarvitsemista maista. Jos ja kun nyt esitetyt pakkoliitokset toteutuvat niin, luonnollisesti tätä maanvaihtoa ei tarvita.

Kunnallisen itsehallinnon yli pitää pystyä kävelemään, silloin kun se on este terveen järjen käytölle, kuten nyt Sipoon osalta on käynyt. Helsinki on taatusti saanut taustalta myönteisen signaalin aikeilleen, muutoin tuntuisi hullulta, että lähdetään isolla julkisuudella kokeilemaan kepillä jäätä. Eli suomeksi sanoen veikkaanpa, ettäliitokset tulevat toteutumaan valtioneuvoston siunauksella.

3 kommenttia:

Arto J. Virtanen kirjoitti...

Olen Mirka aivan samaa mieltä. Lähidemokratia ei voi, eikä se saa runnella alueellista hyvinvointia. Sipoolaiset eivät voi yksipuolisesti tukkia pääkaupunkiseudun kehittämistä paremmaksi asuinpaikaksi ja elinvoimaisemmaksi alueeksi. Ei vaikka ovatkin oman kuntansa isäntiä. Tämä on hyvä startti koko maata koskevalle uudistusprosessille. Miten Kepu voi tämän jälkeen vastustaa valtioneuvoston toimivaltaa, jos se on jo pääkaupunkiseudulla hyväksyttävää?

Mirka kirjoitti...

Näinpä. ...Toivottavasti!

Satu S. kirjoitti...

*murisee kiukkuisen suden matalalla murinallaan vastalauseita*