keskiviikkona, lokakuuta 08, 2008

Turvaa ihmiselle

Minulla on monenlaisia unelmia. On isoja ja pieniä, realistisia ja epärealistisia. Olen tavannut erilaisia ihmisiä ja tapaan päivittän. Elämä on yllättänyt useat meistä ja yhdessä olemme todenneet, ettei elämä ole helppoa. Ei kenellekään. Tästä syystä tarvitsemmekin yhteiskuntaa, joka nappaa meistä tukevan kopin, kun elämä potkaisee kovaa.

Maailmassamme suututtavat arkiset asiat, kuten tupakantumpit ja lasinsirpaleet ostarilla tai leikkipaikalla. Haluamme elää viihtyisässä ja siistissä Helsingissä. Haluamme turvaa lapsille ja järjestystä ihmisille, jotta meillä kaikilla olisi mukavampi olla.

Toivomme turvallista arkea niin itsellemme kuin läheisillemme. Tiedämme, että naapurin pahoinvointi heijastuu elämäämme. Tästä syystä haluamme, että Helsinki on reilu, tasa-arvoinen ja inhimillinen kaupunki, jossa läsnäola ei korvata rahalla. Haluamme laadukasta huolenpitoa lapsillemme, vanhemmillemme ja isovanhemmillemme, kun he sitä tarvitsevat.

Helsingissä monia palveluita on kilpailutettu ja yksityistetty. Ymmärrämme buumin vain jos kilpailuttaminen tuo lisäarvoa helsinkiläiselle. Yleensä kuitenkin on kyseessä ideologinen kilpailuttaminen porvareiden enemmistön halusta. Tämä ei lisää hyvinvointia, vaan riskeeraa sen. Markkinoilla kun ei ole vastuuta olla oikeudenmukainen ja reilu.

Helsingin pitää muistaa ihminen. Se, että kunnan tehtävänä on tuottaa palvelut ihmisille. Kunnan tehtävä ei ole ottaa riskejä, kuntalaisten rahoilla, vaan huomioida helsinkiläinen ja toimia helsinkiläisen hyvinvoinnin puolustajana. Tavoitteena on oltava se, että helsinkiläinen voi uskoa tulevaan, haaveilla ja ajoittain haaveet käyvät todeksi.

Ei kommentteja: