tiistaina, lokakuuta 21, 2008

Ratkaisujen aika

Kampanjaa tehdessä, pysähtyy miettimään mitä Helsinki tarvitsee. Usein kuulee ihmisiltä, että vastakkainasettelun aika on ohi. Kuitenkin vastakkain asetteluun törmää useissa, ajoittain kummallisissa, kohdissa. Uskon, että vastakkainasettelun aika on ohi ja mietin mikä aika nyt sitten on. Mielestäni nyt on yhteistyön ja luovien ratkaisujen aika.

Itse kaipaan politiikalta tilaa keskustella asioista pintaa syvemmältä. Niin, että voisimme käydä aitoa julkista dialogia. Ei niin, että kysytään suuresta kokonaisuudesta ja ehdokkailla on tilaa vastata lauseella tai kahdella. Lyhyet vastaukset tarkoittavat pinnallisuutta. Niillä ei päästä koskaan pintaa syvemmälle. Esimerkiksi kaipaan aitoja parannuksia koulujen arkeen. Kaipaan lisää resursseja terveydenhoitajien työskentelyyn. Lisäksi kaipaan uusien ammattilaisten ammattitaidon käyttöön ottoa ja koulusosionomeja, jotka voisivat tuoda oman ammatillisen lisäsatsauksen koulujen arkeen.

Kaipaan uusien ratkaisujen politiikkaa. Politiikkaa, jossa pohditaan ja keskustellaan avoimesti. Politiikkaa, jossa ollaan luovia ja mietitään päiväkotien ja koulujen arkea kokonaisuutena. Vastataan todellisiin haasteisiin, unelmoidaan ja etsitään ratkaisuja unelmien toteuttamiseksi.

Ei kommentteja: