keskiviikkona, lokakuuta 08, 2008

Stadin Demarien kannanotto Helsingin budjettiin

DEMARIT TARJOAVAT KORJAUKSIA KAUPUNGINJOHTAJA PAJUSEN BUDJETTIEHDOTUKSEEN

Demarien valtuustoryhmä, lautakuntaedustajat ja piirihallituksen jäsenet käsittelivät yhteiskokouksessaan sunnuntaina 5.10. kaupunginjohtaja Pajusen Budjettiehdotusta ja esittävät muille poliittisille ryhmille sovittavaksi seuraavista parannusehdotuksista:

1. Toisin kuin budjettiehdotuksessa esitetään demarit torjuvat kaikki
joukkoliikenteen lipunhintojen korotukset.

2. Vaikean asuntotilanteen helpottamiseksi kaikkien Helsingin kaupungin vuokraamien asuntotonttien vuokria tulee alentaa 25:llä prosentilla siten, että vuokra alennetaan ensi vuoden alusta lukien neljästä prosentista kolmeen prosenttiin tontin pääoma-arvosta laskettuna.

3. Lasten ja nuorten hätää helpotetaan lisäämällä olennaisesti nuorten mielenterveysongelmien hoitoon tarkoitettuja varoja. Lasten ja nuorten kouluterveydenhuoltoa parannetaan lisäämällä erityisesti terveydenhoitajien, psykologien ja lääkärien virkoja.

4. Terveyskeskuslääkärien ja sairaanhoitajien määrää lisätään hoitojonojen välttämiseksi siten, että alueellinen ja hoidollinen tasa-arvo toteutuu kaupungin eri alueilla ja terveyseroja tehokkaasti vähennetään.

5. Vanhustenhuollon kapeikot poistetaan lisäämällä olennaisesti hoitohenkilökunnan määrää. Kaupunginvaltuuston päätös olennaisesti lisätä palveluasuntojen määrää toteutetaan.

6. Esikoululaisten päivähoitomaksun perimisestä luovutaan kokonaan.



Lisätietoja:

Kai Kalima

valtuustoryhmän pj

0400 463 483

Ei kommentteja: