keskiviikkona, lokakuuta 29, 2008

Joukkuehenkeä Stadin Demarit

Nämä kunnallisvaalit näyttivät sen, että Helsingissä vaalityö tehdään pitkäti median kautta ja vaalien välillä. Yhteen hiileen puhaltava valtuustoryhmä on ehdottomuus menestyksekkäälle Helsinkipolitiikalle. Tässä meillä Stadin Demareilla on opittavaa. Valtuustoryhmässä ja muissa Stadin Demareiden foorumeissa on keskusteltava avoimesti, pohdittava vaihtoehtoja ja siten etsittävä politiikan linjaa.

Helsingissä vaalitulos ei ollut torjuntavoitto, vaan rehellinen tappio. Tulos sai minut mietteliääksi, vaikka menivät omalta osaltani hyvin. Minä suunnilleen tuplasin oman vaalitulokseni edellsestä kerrasta ja olen luottavainen luottamuspaikkajaon suhteen. Kuitenkin Stadin Demareiden toiminnan on uusiuduttava.

Näen paljon positiivista uudessa valtuustoryhmässä. Uskon, että ryhmä uudistui sen verran, että yhteishenki saadaan kuntoon. Ryhmä nuoreni, vaikei nuoria valtuutettuja valittukaan. Jotkut vanhat konkarit tekivät tilaa ja jotkut tippuivat. Tilalle nousi hiukan nuorempaa porukkaa. Valtuustoryhmässäkään Osku ei enää ole yksin, ainoana nuorena, koska jokaiseen kokoukseen kutsutaan viisi ensimmäistä varavaltuutettua.

Nyt helsinkiläisen demarin on luotettava uusiin valtuutettuihin. Lisäksi on tehtävä rakentavia päätöksiä niin piirikokouksessa kuin paikkajaossa piirihallituksessa. Tällä valtuustokaudella useat nuoret ovat saaneet kokemusta lautakuntatyöskentelystä ja toivonkin, että he saavat jatkaa työtään, vaikkakaan vaalit eivät nuorilla menneet ihan putkeen. Muisteaan, että iältään nuori voi edustaa lautakunnassa kokemusta.

Selkäsuoraksi Stadin Demarit. Kannetaan vastuumme, uudistutaan sopivasti ja ollaan itsevarmempia. Inhimilliset ajatuksemme on edelleen tuoreita ja tärkeitä Helsingille.

Ei kommentteja: