tiistaina, marraskuuta 16, 2004

Operaatio pukin pelastus

Tänä aamuna luin lehdestä, kuinka kansanedustajatkin erehtyvät. Joku voisi sanoa, että siinä ei ole mitään uutta - nehän ei muuta teekkään kuin mokaa. Nämä ovat mielestäni kuitenkin väärässä. Lainsäädäntötyössä on saatu paljon hyvää (voittopuolisesti) aikaan, kaikkeen inhimilliseen työskentelyyn mahtuu mukaan myös floppeja.

Nyt onneksi eduskunta reagoi oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa, kun hyvästä ajatuksesta meinaa seurata joulupukkien ulkonaliikkumiskielto. Tämä olisi siis seurannut, jos hallituksen esitys naamiontikiellosta olisi mennyt sellaisenaan läpi, se olisi nimittäin kieltänyt kaiken naamiotuna esiintymisen paikoissa, joissa on yleisöä. Vaikka lakiesityksen tarkoitus oli lisätä ihmisten turvallisuutta, jos naamioitumista käytetään suojana tehdessä rikoksia tai toimiessa väkivaltaisesti, lakiesityksen tapa ilmaista asia olisi siis kieltänyt myös ns. positiivisen naamioitumisen esimerkiksi lasten iloksi.

No loppu hyvin kaikki hyvin, eduskunta korjannee hallituksen huolimattomuusvirheen ja pukit saa kulkea vapaana, jos eivät suuntaa mielenosoitukseen riehumaan väkivaltaisesti tai kioskia ryöstämään.