tiistaina, marraskuuta 09, 2004

Kuka maksaa roskasta?

Näin syksyllä tulee paljon lehti yms. roskaa, joka pitäisi sitten kuljettaa kaatopaikalle. Kaatopaikalle tavaran vieminen joka tapauksessa maksaa ja ihmettelenkin sitä, kuinka kunta kuvittelee, että kuntalaiset jaksavat nähdä vaivaa siitä ilosta, että saavat viedä roskansa kaatopaikalle maksua vastaan?

Kun saamme iloiten maksaa kaatopaikkamaksuja, meidän on joka tapauksessa järjestettävä kuljetus romullemme kaatopaikalle, mikäli siis emme halua maksaa siitäkin erikseen. Minulla ainakin on rahalle parempaa käyttöä ja tästä syystä varastostamme meinaa muodostua varsinainen romujen säilytyspaikka.

No, onneksi viikonloppuna naapurimme olivat aktiivisia ja hoitivat pihaamme roskalavan, jonka avulla roskista päästään eroon. Taisipa koko taloyhtiömme roudata lavalle kaiken turhan tavaran. Joka tapauksessa monella meillä olisi ollut tarvetta palveluun jo aikaisemmin, mutta kun rahalle ja ajalle on parempaakin käyttöä kuin nuo kaatopaikkahommat.

Lisäksi ihmeellistä on se, että Helsingissä ei kannusteta siisteyden ylläpitoon. Kyseessä on kaikkien meidän kuntalaisten etu. Jos ajatellaan sitä romun määrää, jonka voi meidänkin metsistä ja pusikoista löytää niin tulee selväksi, että kaikille olisi mukavampaa, jos romut löytäisivät tiensä kaatopaikoille. Tällaiset asiat kun ovat niitä, jonka takia veroja mielellään maksaisi, että saisi tällaisen asian hoitumaan niillä varoilla. Nyt joutuu roskasta maksamaan vielä erikseen.