sunnuntaina, elokuuta 28, 2005

Demarinuoret kehittävät maahanmuuttajapolitiikkaa

Demarinuorten viime liittokokous käsitteli keskusteluaineistoa maahanmuuttajapolitiikasta ja totesi, että tämän politiikan lohkon asioihin ei ole keskitytty riittävän laaja-alaisesti. Liittokokous päätti edelleen, että demarinuoret valmistelevat maahanmuuttajapoliittisen ohjelman kesän 2006 liittokokoukselle. Kun demarinuorten 2004 liittokokouksessa valittu liittohallitus aloitti, pohti liittohallitus, kumpi sosiaalipoliittinen- vai työelämäjaosto suorittaa valmistelun. Nakki napsahti sosiaalipoliittiselle jaostolle. Koska toimin jaoston puheenjohtajana, päävastuu delegoitiin minulle. Nyt olen luonnostellut maahanmuuttajapoliittista ohjelmaa ja ajatellut, että lähtisimme katsomaan maahanmuuttajapolitiikkaa globaalina ilmiönä, jota ei voi tuijottaa sinivalkoisten lasien läpi. Tosin meidän täytyy pystyä kriittisesti tarkastelemaan, myös kotimaassamme tehtäviä asioita tällä saralla – ja korjaamaan niitä.

Jos sinulla on ajatuksia asioista, joita asiakirjaan tulisi tai ei missään nimessä tulisi kirjoittaa, laita minulle meiliä tai kommentoi blogiini. Kuulen mielelläni mitä erilaisimpia näkemyksiä tästä asiasta, haluan saada itselleni ja jaostollemme mahdollisimman laajan käsityksen siitä, mihin maahanmuuttajapolitiikalla pyritään, mitä ongelmia siinä on, mitä haasteita sen edessä on ja kuinka ne tulisi ratkaista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Okei. Mun mielestä perushomma on seuraava: Me voidaan ottaa vastaan ihmisiä tänne, jotka ovat turvattomia omassa maassaan.

Mutta: meidän pitää opettaa heille miten täällä eletään. Roomassa tee niin kuin roomalaiset. Eli ne jotka eivät suostu kunnioittamaan suomalaisen yhteiskunnan sääntöjä, eivät ole enää tervetulleita ja voidaan ohjata rajalle ja sanoa hei-hei.

Maahanmuuttajan, oli tämä sitten pakolainen tai työläinen, täytyy oppia elämään niin kuin Suomessa eletään.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan totta. Ei tarvitse muuttua suomalaiseksi, vaan noudattaa suomalaisia pelisääntöjä. Oma identiteetti tule säilyttää, samoin oma kieli.
Suomalaisiakin on monenlaisia, onneksi, eikä suomalaisen prototyyppiä ole laillisesti määritelty.
Koko Pohjois-Karjala on maahanmuuttopoliittisesti täysin raivaamaton työmaa. Piilorasismia, ylenkatsetta eikä minkäänlaisia yhteisesti sovittuja pelisääntöjä.