tiistaina, huhtikuuta 26, 2005

EPÄVARMUUS ON PAHINTA

Jokainen tietää, että odottavan aika tuntuu pitkältä. Samoin meille on itsestäänselvää, että ongelmatilanteet tuntuvat pahalta. Mutta kun ongelmaan on löytynyt ratkaisu ja olet päättänyt elää sen kanssa, tilanne ei enää tunnukaan niin sietämättömältä. Päätöksentekijänä ei asioissa saa hötkyillä – ja vaikka loistava ratkaisu ongelmatilanteeseen löytyisikin illan jatkokokouksesta jostakin ravintolasta, on viisasta nukkua yön yli tai vaikka useamman.

Päätöksenteon siirtäminen saattaa jatkossa vaikeuttaa asian hoitamista. Näin saattaa käydä Palmia kysymyksessä, mikäli asiaa ei kohta puoleen saada päätökseen. Kilpailuun kun on varauduttu Palmiassa jo pitkän aikaa ja henkilökunta on tuntenut siihen valmistautumisen. Jos nyt asiaa siirretään ja siirretään, kasvaa se epävarmuus jonka mm. Palmian työntekijät tulevaisuudesta tällä hetkellä tuntevat.

Kantaa ottamatta siihen, kannattaako Palmiaa kilpailuttaa kaipailenkin nyt päätöstä siitä, kuinka se tulee tehdä. Epävarmuus on pahinta eikä päättämättömyyden tilassa ole hyvä elää yhdenkään organisaation saati sitten ihmisen.

(Pakko vielä myöntää, että Palmian kilpailuttamisella en usko saavutettavan sen parempaa kustannustehokkuutta kuin palveluakaan. Joka tapauksessa valtuuston päätöksiä on vain kunnioitettava, jos niitä ei kykene muuttamaan.)

Ei kommentteja: