perjantaina, huhtikuuta 01, 2005

Lakkautetaan lakkautuslistat

Jatkuvalla syötöllä saa lukea siitä, että päiväkoteja ja kouluja on tarkoitus sulkea. Kuitenkin samaan aikaan valitusta kuuluu myös liian isoista ryhmäkoista. Mistä on oikeasti kysymys? Siitäpä hyvinkin, että menoja on karsittava ja helpoiten homma hoituu, kun otetaan niiltä, jotka on hiljaa. Siis ei ainakaan eläkeläisiltä.

Suuret ryhmäkoot tulevat maksamaan meille monin kerroin takaisin. Tuskin Suomen lapset tulevaisuudessa pärjäävät yhtä hyvin, jos ongelmatilanteita havaitessa päiväkodinhenkilöstön ainut mahdollinen toimintamalli on laittaa silmät kiinni. Puhumattakaan siitä että lapset pärjäisivät pisatutkimuksissa yhtä hyvin kuin nyt, jos opettajalla ei ole aikaa ja resursseja satsata kaikkien koululaisten oppimiseen.’

Laskekaahan siis menojen suhdetta pitkällä aikavälillä ja voitte todeta saman kuin minä. Ehkäistään ongelmia. Lapsiystävällinen kaupunki on kaikille ystävällisempi kaupunki. Lakkautetaan päiväkotien ja koulujen lakkauttaminen, juukos?

Tämä ennaltaehkäisyn tärkeys ei ole aprillipila, vaikka asiaankuuluva päivä tänään onkin. Poikani toteutti tänään vain puolta tästä vanhasta lorusta ”aprillia aprillia juo kuravettä päälle”. Voitte varmaan arvatakin, että yksivuotias toteutti nimenomaan tuon jälkimmäisen ollessamme ulkoilemassa ja koko naama (ja vaatteet) olikin sitten sen näköinen.

Ei kommentteja: