keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Kynä kyllä sauhuaa, vaikkakin blogissa on hiljaisempaa

Alkuviikkoni katosi jonnekin ja nyt ”to do” –listani on venynyt ennätyspitkäksi. Jäsenäänestykseni tulos ja siten eduskuntavaalivalmistelu, Palmian toimitusjohtajan poismeno ja arki pientenmiesten kanssa, vievät nyt enemmän aikaani kuin pitkiin aikoihin. Tosin elämä maistuu nyt erityisen hyvälle. Lukuun ottamatta väsymystä, joka painaa, koska liian usein yöt ovat katkonaisia pienten miesten herätessä vuorotellen ja päivisinkään ei juurikaan ole aikaa nukkua. Aika tavallista pienten lasten vanhemmille. :)

Onneksi työkokemus on opettanut, että tekemättömät työt eivät lopu. Niitä pitää vain tehdä pikkuhiljaa ja välillä antaa niiden olla. Tällöinkin maailma pyörii radallaan. En halua antaa valtaa suorittamisen pakolle, vaan satsaan mieluummin olemiseen lasteni ja ystävieni kanssa kuin hinkkaan koko ajan jotakin paikkaa. En ainakaan ole kuullut, että kukaan olisi kuollut pyykkivuorien kasaantumiseen tai siihen, että lattia, seinät, pöytätasot, hellat, ikkunat ja niin eteenpäin eivät hohda puhtaina.

Joka tapauksessa viime vaaleista oppineena, nyt on käsillä ensimmäinen eduskuntavaalirutistus, joka helpottaa kokemukseni mukaan muutaman viikon päästä ja starttaa taas voimakkaammin tammikuussa. Täällä tietokoneen ääressä olen, vaikka bloggaaminen jääkin vähemmälle.

Onneksi tukijoukkoni " Minun vaalijoukkueeni" päivittävät vaaliblogiani ehkä hiukkasen tiuhempaan. :)

8 kommenttia:

Petri Mustakallio kirjoitti...

Aika ryytyneen näköinen kuva :)

Vaalityö jatkuu... mutta etkös sinä jäänyt jäsenäänestyksessä viivan alle? Vai onko teillä niin että tuossa äänestyksessä valittiin vain osa ja olisi saumat tulla vielä valituksi? Toivottavasti pääset ehdolle! *kyselee epätietoinen*

Anonyymi kirjoitti...

Äänestyksessä valittiin ne, jotka menevät suoraan listalle. Viimeset paikat ovat niitä, joita piirikokouksessa on periaatteessa mahdollisuus muuttaa. Eli Mirka on listalla, sitä päivää ei ole tai tule, että piirikokous tiputtaisi listalta.

Petri Mustakallio kirjoitti...

Eli ymmärsinkö anonyymin viestin niin, että jäsenvaalin lisäksi listalle tullaan varmasti valitsemaan Saksala, Malinen, Oksa ja Beurling? Siis ne tulevat heti viivan jälkeen?

Anonyymi kirjoitti...

Piirikokous voi tehdä ihan mitä tahansa noiden 4 mainitun nimen osalta. Täyttä varmuutta ei vielä heillä ehdokkuudesta voi olla. Kunhan kokous on pidetty, tiedetään, onko Mirka ehdokkaiden joukossa vai ei.

p.s. Kiva kuvaidea - tässä muina naisina pesen vessanpönttöä, otetaanpa minusta kuva perhealbumia varten - ja hei, laitetaanpa juuri se kuva blogiin, kun siinä on arkitunnelmaa.

Mirka kirjoitti...

Ryytynyt fiilis yllättää ajoittain. ;)No täyttä varmuutta ehdokkuudesta ei ole vasta kuin piirikokouksen jälkeen. Optio viimeisten listalla olijoiden vaihtamiseen on olemassa, mutta ainakaan sillä kriteeristöllä, jonka piirihallitus asetti, en näe sitä tarpeelliseksi. No muut voivat nähdä asian toisin. Kuitenkaan enää ei ole aikaa haaskattavaksi.

Tästä syystö päätimme tukiryhmäni kanssa tehdä valmistelevia töitä silläkin uhalla, että työt menevät hukkaan. Elikäs jos vaalityö on edessä, ei ainakaan tämä porukka lähde liikkeelle liian myöhään.

Petteri Oksa kirjoitti...

Ei se piirikokous tee mitä tahansa noiden neljän viimeisen nimen osalta. Yksikään niistä ei vaihdu, jos vanhat merkit paikkansa pitävät. Jotta vaihdoksia tapahtuisi siihen pitäisi olla t o d e l l a painavat perusteet.

Ja Mirka ei ainakaan listalta missään tapauksessa jää pois, ainoa nuori perheellinen nainen ja ainoa sd. ehdokas Koillis-Helsingistä, joka olisi menossa listalle.

Ja hei, kai nyt oikeasti on aika ryytynyt ilme, kun pesee pönttöä ja sitten joku idiootti heiluu kotona kameran kanssa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Faktahan kuitenkin on se, että piirihallitus esittää piirikokoukselle oman mielensä mukaisen esityksen ja piirikokous tekee sen pohjalta oman itsenäisen päätöksen. 16 eniten ääniä saanutta ovat ainoat paikastaan varmat ehdokkaat tällä hetkellä.

En minäkään pidä todennäköisenä loppupään nimien sorkkimista. Varmin säilyjä Mirka ei teoreettisesti silti ole, koska selvästi hänen edellään on jo kaksi nuorta naista (Mäenpää ja Välimäki), jotka nauttivat kovasta buumista juuri tällä hetkellä. Mirka on perheellinen, mutta ei vertailussa enää niin nuori. Näin ajateltuna sekä Puura (41 v. ja idästä), Osman-Sovala (35 v. ja idästä) että Lipponen (39 v.) ovat profiililtaan jo kovasti lähellä..

Beurlingin edessä taas esimerkiksi ei ole nuorta miestä ja Malisen ay-taustakin lienee kovasti listalle toivottu. Eli hänen paikkansa lienee kiveen hakattu ja loppujen nuorten miesten menetetty.

Mirka kirjoitti...

En ota kantaa siitä, kuka on varmin säilyjä ja kuka ei. Kysehän on mielipiteistä ja siitä, millaisia ominaisuuksia piirissä näyt pidetään tärkeänä.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Viisaampai ollaan La 7.10.2006, mutta se ei tarkoita sitä, että nyt kannattaa huilia.

Ihan kuin joskus keväämmälläkin niin sama pätee nyt, töitä pitää tehdä jo nyt, jotta h-hetken mahdollisesti koittaessa olemme valmiusasemissa.