sunnuntaina, lokakuuta 31, 2004

Voitto sdp:lle jalkapallossa

Veikkausliigan voittoon ylsi Valkeakosken Haka ja Suomen cupin voitti Myllykosken Pallo. Heetkinen…? Valkeakoskikaan ei ole mikään iso paikkakunta, Myllykosken kotipitäjästä puhumattakaan. Miten pienten kylien joukkueet voivat pärjätä jalkapallossa?

Paikoillahan on loppujen lopuksi paljonkin yhteistä. Molemmissa on iso paperitehdas ja molempia hallitsevat – ja ovat pitkään hallinneet – demarit. Onko näillä seikoilla jotain tekemistä futismenestyksen kanssa? On. Paljonkin.

Jalkapallo on joukkuelaji, jossa tarvitaan yhteistyötä niin joukkueen sisällä kuin ulkopuolellakin. Sama henki on ollut myös kylien päätöksenteossa, siis sosialidemokraattisessa tavassa johtaa kumpaakin kuntaa.

On luotu edellytyksiä harrastamiselle ja on oltu yhteistyössä tehtaan johdon kanssa, jotta nämäkin ymmärtävät, että työntekijät tarvitsevat myös vapaa-aikaa. Nykyään vaan pukkaa ihmettelemään, mihin Suomesta ovat kadonneet ne tehtaanomistajat, jotka arvostavat työntekijöitään ja toimintapaikkakuntaansa – eivätkä haaveile Kiinasta saatikka oman lompakon paksuuden tuhottomasta kasvattamisesta.

Ei kommentteja: