keskiviikkona, joulukuuta 10, 2008

Paikkapolitikointi loppusuoralla

Minulta on kyselty useaan otteeseen, miltä vaalitulos sinusta näyttää. Olen ollut aika vaitonainen, koska tulos oli minulle suhteellisen tuntemattomana ihmisenä hyvä, vaikka puolue hävisikin viisi paikkaa. Lisäksi paikkaneuvottelut ovat olleet haastavat. Haastavammat kuin viimeeksi.

Helsingin demareille ja myös minulle tilanne on ollut vaikea. Vaalitappion jälkeen neuvotteluissa eripuolueiden kesken luottamushenkilöpaikat vähenivät selvästi muun muassa kaupungin hallituksessa ja lautakunnissa. Puolueiden neuvottelujen jälkeen, Stadin Demarien sisällä räätälöidään esitys. Siis se kuka menee ja mihin. Vääntö, jossa vaalituloksen lisäksi persoonalliset ominaisuudet ratkaisevat.

Neuvottelut ovat pitkät ja monimutkaiset, mutta loppujen lopuksi äänestysten jälkeen saadaan rustatuksi esitys, joka toivon mukaan kelpaa piirikokoukselle siis Stadin Demarien ylimmälle päättävälle elimelle. Tällöin työ on loppusilausta vaille valmis. Nyt, lauantaina, on edessä jännittävä piirikokousviikonloppu, missä luottamushenkilöt valitaan.

Muutama ahkera ja hyvä tyyppi on esityksessä edelleen ilman toivomaansa luottamuspaikkaa. Tämä luo jännitystä, äänestetäänkö lauantain piirikokouksessa tuntitolkulla vai meneekö asiat eteenpäin yhdellä nuijan kolautkusella. Tämä viikko vielä keskustellaan, arvioidaan ja pohditaan. Nähtäväksi lauantaina jää, kuinka käy. Kuka toimii ja missä paikassa.

Ei kommentteja: