torstaina, tammikuuta 27, 2005

Jalka ei saa lonksua

Uusi liikepalvelulautakunta aloitti tänään kautensa reippaassa hengessä. Aluksi tutustuimme Palmian upouusiin tiloihin, jotka sijaitsevat Käpylän entisen terveysaseman tiloissa. Tämän jälkeen pidimme ensimmäisen lautakunnan kokouksen. Kokouksen päätteeksi jokaisen lautakunnan alaisen laitoksen johtaja kertoi alansa ja yksikkönsä toiminnasta. Saappaat, joihin lautakunnan jäsenenä hyppäsin, ovat todellakin suuret. Tosin se oli tiedossa jo kun vastaanotin haasteen.

Lautakunta on yksi merkittävä vaikuttaja suhteessa kuntalaisten hyvinvointiin - yhteistyötä tehdään lähes kaikkien kaupungin virastojen kanssa. Mikäli kilpailutukset hoidetaan päin honkia, sopimuksia kirjoitellaan miten sattuu tai lautakunnan alaisia laitoksia johdetaan miten sattuu, voi lopputulos olla erityisen paha. Erityishaasteina tulevaisuudessa on kilpailutuskysymykset ja se kuinka kaupungin omat yksiköt pärjäävät globaalissa kilpailussa.

Onneksi yrittänyttä ei laiteta ja minäpä aion tsempata todenteolla. Kun haasteen vastaanotettua tuli työnnettyä uudet saappaat jalkaan ja nyt on aika täyttää ne.

Lisätietoa:
http://www.hel.fi/lplk (esityslistat, pöytäkirjat, tietoa yms.)